Těstoviny s chřestovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 140gramůChřest zelený
- 10gramůMáslo čerstvé
- 30gramůRajčata Cherry
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůSýr Parmezán
- 10gramůRukola
- 1lžičkaSůl
- 120gramůTěstoviny Ziti
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
40 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
335 mg
Cukr
90 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny sigarette (ziti) uvaříme v hrnci s osolenou vodou, podle návodu na sáčku. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a do dalšího použití je udržujeme teplé. Chřest uvaříme do poloměkka, vyndáme ho z vody a nakrájíme na větší kousky. Cherry rajčata rozřízneme napůl. Sýr parmezán jemně nastrouháme a česnek oloupeme a prolisujeme.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme uvařený chřest, který chvilku orestujeme. Chřest zalijeme smetanou a spolu vaříme až do zahoustnutí smetany. Do krému přidáme rozpůlená rajčata, česnek, nastrouhaný parmezán, vše dohromady prohřejeme. Nakonec do směsi vmícháme okapané těstoviny, podle chutě osolíme, dobře promícháme a hotové jídlo stáhneme ze sporáku.
- 3Připravené těstoviny rozdělíme na jednotlivé porce. Každou porci ozdobíme rukolou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.