Těstoviny s dary moře
50 min.
Ingredience
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 250gramůTěstoviny Penne
- 250gramůMořské plody mix
- 40gramůŠalotka
- 50gramůPórek
- 100mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůOcet vinný
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cukrový hrášek povaříme asi 5-10 minut v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Těstoviny uvaříme „al dente“ podle návodu, šalotky, pórek a bílé víno 10 minut povaříme. Dary necháme táhnout asi 3-5 minut ve vinném vývaru a pak nadrobno nakrájíme (několik kousků ponecháme vcelku na ozdobu a smícháme s těstovinami. Vinný vývar procedíme do široké pánve, přidáme ocet a zredukujeme na polovinu. Velmi studené máslo nakrájíme na malé kousky a metličkou vmícháme do omáčky. Přidáme smetanu, osolíme, opepříme a přelijeme přes těstoviny a dary moře smíchané se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.