Těstoviny s dušeným zelím
35 min.
Ingredience
- 200gramůZelí hlávkové bílé
- 10gramůOlej olivový
- 40gramůCibule
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 240gramůTěstoviny vařené (průměr)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, zelí nakrouháme nebo pokrájíme na slabé proužky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme ji zesklovatět, přidáme nakrájené zelí, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě 15 minut. V případě potřeby trochu podlijeme vodou, aby se zelí nepřipalovalo. Ke konci necháme tekutinu vydusit.
- 3Zelí promícháme s vařenými těstovinami a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.