Těstoviny s dvojitou rajčatovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny konzumní
- 250gramůRajčata Cherry
- 1lžíceOlej olivový
- 2kusyCeler řapíkatý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 4lžičkySmetana 16% (pochoutková)
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
6 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme olej v pánvi se silným dnem. Přidáme nakrájenou cibuli, celer a 5 minut smažíme, dokud zelenina nezměkne.
- 2Přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak a vývar a přivedeme k varu. V nezakryté pánvi vaříme 15 minut za občasného míchání.
- 3Přidáme cherry rajčata, sůl, cukr, pepř a promícháme.
- 4Uvaříme těstoviny, slijeme a poté těstoviny přelijeme omáčkou a promícháme, aby rajčata zůstala celá.
- 5Podáváme s trochou sladké smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.