Těstoviny s fenyklem a olihněmi
45 min.
Ingredience
- 350gramůOlihně
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 2kusyŠalotka
- 350gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4litryVoda pitná
- 1lžíceOlej olivový
- 4lžíceAnýzovka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
6 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi opečeme asi dvě minuty na kroužky rozkrájené olihně. Přidáme anýzovku a ještě minutu povaříme. Vyndáme olihně na talíř, do výpeku vložíme nakrájená rajčata, strouhaný fenykl, nadrobno pokrájenou šalotku a za stálého míchání vaříme 20 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Poté do omáčky vložíme olihně, přidáme sůl, pepř dle chuti a 2 minuty prohřejeme. Scedíme těstoviny, smícháme je s omáčkou a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.