Těstoviny s humrem
40 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2špetkyEstragon
- 60mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 90mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 60mililitrůVývar rybí
- 300gramůTěstoviny konzumní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10mililitrůKaviár
- 600gramůHumr
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
12 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
45 mg
Cukr
74 mg
Postup přípravy
- 1Humří maso nakrájíme na menší kousky, vložíme do misky a pokapeme citrónovou šťávou. V hluboké pánvi zahřejeme máslo, přidáme maso z humra a estragon. Za stálého míchání smažíme pár vteřin. Poté přilijeme smetanu a znovu za stálého míchání několik vteřin povaříme. Přilijeme víno a vývar. Dle chuti osolíme a opepříme. Povaříme na mírném ohni 2 minuty, poté odstavíme a přikryjeme poklicí.
- 2Dle návodu na obalu připravíme těstoviny. Hotové těstoviny slijeme. Trochu vody, ve které se vařily, dáme stranou.
- 3Pánev s omáčkou vrátíme na plotnu, přidáme těstoviny a při mírné teplotě mícháme tak dlouho, až se s omáčkou dobře spojí a prohřejí. Podle potřeby přilijeme trochu vody, ve které se vařily těstoviny. Ihned podáváme a na závěr můžeme ozdobit trochou kaviáru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.