Těstoviny s játrovou omáčkou a smetanou
35 min.
Ingredience
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 225gramůJátra kuřecí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 170mililitrůVývar drůbeží
- 40gramůSlanina vepřová
- 60mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 570gramůTěstoviny konzumní
- 1lžičkaBazalka
- 5mililitrůProtlak rajčatový
- 0,5lžíceMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
565 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Čtyři plátky slaniny na kousky, nakrájenou cibuli smažíme doměkka asi pět minut. Pak přidáme nakrájená játra a restujeme je tři minuty. Přisypeme mouku, majoránku, koření, vlijeme vývar a protlak. Přikrytou pánev vaříme deset minut, až játra změknou. Omáčku ještě zalijeme smetanou a promícháme.
- 2Těstoviny na talíři zalijeme omáčkou a ihned je podáváme s bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.