Těstoviny s krevetami a pomerančovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 40gramůKrabí pasta
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná
- 250mililitrůSmetana ke šlehání 30%
- 250mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstKopr čerstvý
- 1lžícePomerančová kůra
- 125mililitrůPomerančová šťáva
- 400gramůTěstoviny mušle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
4 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
756 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstovinové mušle dle návodu na obalu.
- 2Pokud nemáme krevety loupané, čistíme je a oloupeme - na břišní straně krevetě nařízneme krunýř a sloupneme. Poté nařízneme hřbet a vytáhneme střívko (černá "nitka"). Pod tekoucí vodou krevety omyjeme a osušíme je. Na pánvi rozpustíme krabí pastu a asi 1 minutu z každé strany v ní smažíme krevety. Hotové krevety vyjmeme děrovanou naběračkou.
- 3Oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno a osmahneme v omastku po krevetách. Cibuli zaprášíme moukou a necháme zpěnit. Poté podlijeme smetanou a bílým vínem a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
- 4Do hotové omáčky vložíme krevety a 2 minuty povaříme. Přichystáme kopr, který opláchneme a osušíme. Část odložíme stranou na ozdobení a zbytek nasekáme. Do omáčky přidáme kopr, pomerančovou kůru a šťávu. Dochutíme solí a pepřem.
- 5Hotové těstoviny scedíme a necháme okapat. Připravíme je na talíře, přelijeme omáčkou s krevetami a zdobené koprem podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.