Těstoviny s lanýži
40 min.
Ingredience
- 400gramůTagliatelle
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyLanýž
- 30mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 50mililitrůKoňak Armaňak
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
45 mg
Cukr
60 mg
Postup přípravy
- 1Černého lanýže očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Ty dáme do hrnce zalijeme armaňakem, 100 ml vody, osolíme, opepříme a dusíme přiklopené 5 minut.
- 2Těstoviny uvaříme dle návodu.
- 3Očistíme bílého lanýže a také pokrájíme na tenké plátky. Při krájení dáme pozor, bílé lanýže jsou mnohem křehčí než černé!
- 4Okapané uvařené těstoviny přendáme do mísy, zalijeme omáčkou s černými lanýži, posypeme lanýži bílými, přimícháme máslo a smetanu, strouhaný sýr, osolíme, opepříme, promícháme a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.