Těstoviny s lososem a rajčatovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 350gramůLosos - filety
- 125mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6kusůRajčata
- 350gramůTěstoviny Fettuccine
- 120gramůKrevety tygří - loupané
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyKopr čerstvý
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
21 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém silnostěnném rendlíku vaříme ve víně filety lososa s kůží a snítky kopru. Přidáme sůl a pepř. Po 5 minutách vyndáme lososa, stáhneme z něj kůži a rozdělíme na kusy. Do vína s koprem přidáme oloupaná a pokrájená rajčata a šlehačku. Za občasného míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- 2V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, scedíme a necháme v míse na teple. Když je omáčka hotová, vložíme do ní rybu i vyloupané uvařené krevety, řádně promícháme a necháme prohřát. Směs vlijeme na připravené těstoviny a ihned podáváme. Zdobíme snítkou kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.