Těstoviny s lososem a smetanovou omáčkou
22 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 6lžicVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 230gramůLosos uzený
- 2lžíceKopr čerstvý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 5litrůVoda pitná
- 350gramůTěstoviny Fusilli
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
40 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu, vložíme těstoviny, vaříme je 8 minut. Zatímco se těstoviny vaří, necháme v jiném menším hrnci rozehřát máslo, na kterém za občasného míchání opékáme 5 minut nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme bílé víno, povaříme, dokud se 2/3 objemu nevyvaří. Následně přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a opět přivedeme k varu. Jakmile se omáčka začne vařit, zmírníme teplotu a pomalu vaříme 2 minuty. Omáčka by měla trochu zhoustnout. Přidáme na menší kousky nakrájeného uzeného lososa, kopr a šťávu z citronu. Nakonec scedíme těstoviny, nalijeme na ně smetanovou omáčku, promícháme. Těstoviny pak na talíři ozdobíme kouskem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 19. 4. 2017
Těstoviny s lososem a smetanovou omáčkou
j