Těstoviny s lososovou omáčkou

40 min.
Itálie

Ingredience

    • 400gramůLosos - filety
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 400gramůTěstoviny konzumní
    • 1decilitrVývar rybí
    • 125gramůZakysaná smetana
    • 1hrstPetržel kudrnka
    • 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
12 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
84 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci s dostatečným množstvím osolené vroucí vody.
  • 2
    Lososa omyjeme a osušíme, nakrájíme na kousky a v misce promícháme s citronovou šťávou, pepřem a solí.
  • 3
    Petrželku omyjeme a okapanou najemno nasekáme.
  • 4
    V hrnci smícháme rybí vývar a zakysanou smetanu a na mírném ohni ohříváme, až omáčka zhoustne. Pak do ní přidáme kousky lososa a při občasném míchání necháme prohřívat. Pak do omáčky přimícháme větší část nasekané petrželky, dochutíme ji pepřem a solí, důkladně promícháme a ještě chvilku prohřejeme.
  • 5
    Uvařené těstoviny slijeme, necháme v sítu okapat a pak je přidáme do hrnce s omáčkou. Vše opatrně promícháme, rozdělíme na porce na servírovací talíře, posypeme zbylou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.