Těstoviny s lososovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 400gramůLosos - filety
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůTěstoviny konzumní
- 1decilitrVývar rybí
- 125gramůZakysaná smetana
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
12 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
84 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci s dostatečným množstvím osolené vroucí vody.
- 2Lososa omyjeme a osušíme, nakrájíme na kousky a v misce promícháme s citronovou šťávou, pepřem a solí.
- 3Petrželku omyjeme a okapanou najemno nasekáme.
- 4V hrnci smícháme rybí vývar a zakysanou smetanu a na mírném ohni ohříváme, až omáčka zhoustne. Pak do ní přidáme kousky lososa a při občasném míchání necháme prohřívat. Pak do omáčky přimícháme větší část nasekané petrželky, dochutíme ji pepřem a solí, důkladně promícháme a ještě chvilku prohřejeme.
- 5Uvařené těstoviny slijeme, necháme v sítu okapat a pak je přidáme do hrnce s omáčkou. Vše opatrně promícháme, rozdělíme na porce na servírovací talíře, posypeme zbylou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.