Těstoviny s omáčkou ze smetany a parmezánu

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
22 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
200 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sýr najemno nastrouháme. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
  • 2
    V nízkém hrnci ohřejeme 1,5 dl smetany, vmícháme do ní máslo a přivedeme ji k varu. Pak smetanu na mírném ohni za stálého míchání vaříme, až zhoustne.
  • 3
    V hrnci s dostatečným množstvím osolené vody vaříme přibližně 5 minut těstoviny, pak je scedíme, necháme okapat a dáme zpět do hrnce. Přimícháme k nim smetanovou omáčku, pak přidáme zbývající smetanu, většinu nastrouhaného sýra, dochutíme pepřem a solí a vše za stálého míchání vaříme, až jsou těstoviny měkké.
  • 4
    Těstoviny s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbylým sýrem a petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.