Těstoviny s opěnkami a klouzky

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rajčata ponoříme do horké vody a necháme je spařit. Odstraníme slupky i jadérka a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Cibuli zbavíme slupky a nadrobno nakrájíme. Na pánvi předehřejeme zhruba polovinu másla a osmažíme cibuli do zesklovatění. K cibuli přidáme houby a celou směs necháme 3 minuty dusit. Šalvěj opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a najemno nakrájíme. Rajčata smícháme společně se šalvějí a přidáme k houbám.
  • 3
    Rigatoni mezitím uvaříme a odložíme je okapat. Pokapeme je zbytkem másla, zalijeme omáčkou a posypeme parmezánem.
  • 4
    Podáváme ihned.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.