Těstoviny s opěnkami a klouzky
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 5kusůŠalvěj čerstvá
- 400gramůTěstoviny Rigatoni
- 75gramůSýr Parmezán
- 200gramůHouby čerstvé
- 200gramůOpěnka měnlivá
- 4litryVoda pitná
- 0,5kilogramRajčata
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rajčata ponoříme do horké vody a necháme je spařit. Odstraníme slupky i jadérka a nakrájíme na kostičky.
- 2Cibuli zbavíme slupky a nadrobno nakrájíme. Na pánvi předehřejeme zhruba polovinu másla a osmažíme cibuli do zesklovatění. K cibuli přidáme houby a celou směs necháme 3 minuty dusit. Šalvěj opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a najemno nakrájíme. Rajčata smícháme společně se šalvějí a přidáme k houbám.
- 3Rigatoni mezitím uvaříme a odložíme je okapat. Pokapeme je zbytkem másla, zalijeme omáčkou a posypeme parmezánem.
- 4Podáváme ihned.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.