Těstoviny s pórkovou smetanovou omáčkou a šunkou
37 min.
Ingredience
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 500gramůPórek
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 250gramůŠunka dušená
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na těstoviny
- 250gramůTagliatelle
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
13 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vroucí osolenou vodou s olejem vložíme těstoviny a vaříme na skus. Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat a držíme na teple.
- 2Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, propláchneme a necháme okapat, šunku nakrájíme na nudličky.
- 3Do vroucího vývaru vložíme pórek a za občasného míchání na mírném plameni vaříme pod poklicí. Po čtvrt hodině vmícháme smetanu, pepř, sůl a muškátový oříšek.
- 4Do omáčky přidáme těstoviny, šunku, prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.