Těstoviny s restovanými kalamáry
60 min.
Ingredience
- 300gramůKalamáry
- 4stroužkyČesnek
- 250gramůRajčata Cherry
- 1kusChilli paprička
- 1kusŠalotka
- 1lžíceMajoránka
- 1lžíceMáta
- 1lžíceBazalka
- Na restování a dochucení
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl mořská
- 2lžičkyCitrónová šťáva
- 0,25lžičkaPepř bílý
- Vařené těstoviny
- 2,5litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 300gramůTěstoviny Penne
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
7 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
993 mg
Cukr
857 mg
Postup přípravy
- 1Menší kalamáry dobře vyčistíme zevnitř, zvenku, zbavíme průhledných kostí, hlavy a kůže. Dobře je promyjeme pod tekoucí vodou, osušíme je nakrájíme je na kroužky a na chvíli je odloíme do mísy.
- 2Očištěné stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Omytá cherry rajčata, chilli papričku, šalotku a bylinky (majoránku, mátu, bazalku) a osušíme. Bylinky, chilli papričku a šalotku pokrájíme nadrobno, rajčata na čtvrtky.
- 3V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme do ní penne těstoviny a uvaříme je al dente podle návodu. Pak je scedíme a necháme okapat.
- 4V pánvi si rozehřejeme olej, na něm si krátce orestujeme česnek, pak k němu přidáme kalamáry a chilli papričku. Když kalamáry chytají zlatou barvu (budou křupavé), přidáme pokrájená rajčata, bylinky, podle chuti vše posypeme čerstvě pomletým pepřem a solí. Ještě chvilku restujeme, pak pánev odstavíme z plotny, směs nakonec pokapeme citrónovou šťávou. Přidáme okapané těstoviny, promícháme a hned servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.