Těstoviny s restovanými kalamáry

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
7 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
993 mg
Cukr
857 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší kalamáry dobře vyčistíme zevnitř, zvenku, zbavíme průhledných kostí, hlavy a kůže. Dobře je promyjeme pod tekoucí vodou, osušíme je nakrájíme je na kroužky a na chvíli je odloíme do mísy.
  • 2
    Očištěné stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Omytá cherry rajčata, chilli papričku, šalotku a bylinky (majoránku, mátu, bazalku) a osušíme. Bylinky, chilli papričku a šalotku pokrájíme nadrobno, rajčata na čtvrtky.
  • 3
    V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme do ní penne těstoviny a uvaříme je al dente podle návodu. Pak je scedíme a necháme okapat.
  • 4
    V pánvi si rozehřejeme olej, na něm si krátce orestujeme česnek, pak k němu přidáme kalamáry a chilli papričku. Když kalamáry chytají zlatou barvu (budou křupavé), přidáme pokrájená rajčata, bylinky, podle chuti vše posypeme čerstvě pomletým pepřem a solí. Ještě chvilku restujeme, pak pánev odstavíme z plotny, směs nakonec pokapeme citrónovou šťávou. Přidáme okapané těstoviny, promícháme a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.