Těstoviny s uzenou treskou a pórkem
60 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 250gramůPórek
- 250gramůTreska uzená
- 350mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceHořčice kremžská
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkySůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4litryVoda pitná
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
20 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny vaříme v osolené vodě s trochou oleje doměkka a 2 minuty před dovařením k nim přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek. Uvařené těstoviny i s pórkem slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Přidáme uzenou tresku nakrájenou na kousky, osolíme a opepříme.
- 3Těstoviny s pórkem a rybou vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zalijeme osolenou, opepřenou smetanou smíchanou s hořčicí.
- 4Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.
- 5Při podávání posypeme každou proci nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.