Těstoviny s vejci, pancettou a sýrem pacorino romano
20 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 350gramůŠpagety, Makarony
- 150gramůPancetta
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 3lžíceSůl
- 3lžícePepř černý mletý
- 4lžíceSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 3kusyVejce slepičí
- 4lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do většího kastrolu nalijeme vodu, tu osolíme a přivedeme k varu, poté do vody dáme špagety, které necháme vařit. Uvařené špagety musí být al dente.
- 2Než se nám špagety uvaří, nakrájíme si pancettu na 0,5 cm silné proužky.
- 3Vezmeme si pánev a na středním plameni rozehřejeme olej, ve kterém za občasného míchání opečeme pancettu dozlatova. Pánev odložíme stranou a vezmeme mísu v které rozmícháme vejce s polovinou sýra, přidáme petržel a pepř.
- 4Uvařené špagety scedíme a dáme na pánev s pancettou, přidáme připravenou vaječnou směs a promícháme. Teplé špagety nám vaječnou směs dostatečně prohřejí a dodají směsi správnou konzistenci.
- 5Nakonec vše ochutíme pepřem a solí. Podáváme posypané zbývajícím sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.