Těstoviny s vejci, pancettou a sýrem pacorino romano

20 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího kastrolu nalijeme vodu, tu osolíme a přivedeme k varu, poté do vody dáme špagety, které necháme vařit. Uvařené špagety musí být al dente.
  • 2
    Než se nám špagety uvaří, nakrájíme si pancettu na 0,5 cm silné proužky.
  • 3
    Vezmeme si pánev a na středním plameni rozehřejeme olej, ve kterém za občasného míchání opečeme pancettu dozlatova. Pánev odložíme stranou a vezmeme mísu v které rozmícháme vejce s polovinou sýra, přidáme petržel a pepř.
  • 4
    Uvařené špagety scedíme a dáme na pánev s pancettou, přidáme připravenou vaječnou směs a promícháme. Teplé špagety nám vaječnou směs dostatečně prohřejí a dodají směsi správnou konzistenci.
  • 5
    Nakonec vše ochutíme pepřem a solí. Podáváme posypané zbývajícím sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.