Těstoviny s vepřovým masem a žampiony
30 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 400gramůTěstoviny konzumní
- 2decilitryVíno červené
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 500gramůVepřová kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
31 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
526 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Malé žampiony očistíme, opláchneme je studenou vodou a necháme okapat.
- 2Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme a nakrájíme na tenké proužky.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm za stálého míchání ze všech stran opečeme. Pak přidáme žampiony a vše ještě chvíli opékáme. Do pánve přilijeme víno, přimícháme smetanu a vše za občasného míchání dusíme pod pokličkou přibližně 15 minut. Omáčku pak ještě dochutíme citronovou šťávou a případně i pepřem a solí.
- 4Těstoviny dáme do hrnce s vařící osolenou vodou a uvaříme je doměkka. Uvařené těstoviny slijeme a rozdělíme na servírovací talíře, přidáme k nim maso s omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.