Těstoviny s vepřovým masem a žampiony

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
31 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
526 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malé žampiony očistíme, opláchneme je studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme a nakrájíme na tenké proužky.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm za stálého míchání ze všech stran opečeme. Pak přidáme žampiony a vše ještě chvíli opékáme. Do pánve přilijeme víno, přimícháme smetanu a vše za občasného míchání dusíme pod pokličkou přibližně 15 minut. Omáčku pak ještě dochutíme citronovou šťávou a případně i pepřem a solí.
  • 4
    Těstoviny dáme do hrnce s vařící osolenou vodou a uvaříme je doměkka. Uvařené těstoviny slijeme a rozdělíme na servírovací talíře, přidáme k nim maso s omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.