Těstoviny se smetanou a chřestem
30 min.
Ingredience
- 280gramůChřest zelený
- 350gramůTěstoviny konzumní
- 25gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 30mililitrůVíno bílé
- 100gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
14 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
20 mg
Cukr
272 mg
Postup přípravy
- 1Odkrojíme a odstraníme dřevnaté konce chřestu, zůstane nám 200 g. Chřest šikmo nakrájíme.
- 2Tužší kousky chřestu spaříme ve vroucí osolené vodě na 2 minuty, špičky pouze 1 minutu. Poté ihned omyjeme ve studené vodě a dáme stranou.
- 3Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím v hluboké pánvi smícháme máslo a smetanu, dle chuti osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Vaříme při mírné teplotě, dokud omáčka nezhoustne. Poté vložíme chřest, víno a 1/2 nastrouhaného parmezánu. Ochutnáme, dokořeníme a udržujeme na mírném ohni.
- 4Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a promícháme. Ihned podáváme posypané zbývajícím parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.