Těstoviny se smetanovou omáčkou z krevet a chřestu
50 min.
Ingredience
- 500gramůChřest bílý
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1kostkaCukr kostkový
- 300gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůKrabí tyčinky
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžíceŠťáva citrónová
- 75gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžičkaPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
28 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný chřest uvaříme v polovině dávky vody s polovinou soli s kostkou cukru a necháme okapat. Chřestové hlavičky odkrojíme a odložíme, zbytek chřestu pokrájíme na kousky. Do zbylé vody se solí dáme vařit široké nudle podle návodu na obale. Než se nudle uvaří, na mírném ohni rozmícháme ve smetaně kousky krabích tyčinek a chřestu. Na ohni směs promícháváme tak dlouho, dokud nevznikne hladká omáčka, kterou dochutíme pepřem a citrónovou šťávou. Krevety necháme okapat a spolu s chřestovými hlavičkami je vmícháme do připravované smetanové směsi a minutu povaříme. Uvařené nudle necháme okapat na sítu a upravíme je s omáčkou na talíře. Pokrm ozdobíme petrželovou natí. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.