Těstoviny se sušenými rajčaty a čekankou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi při střední teplotě opražíme dozlatova lněná semínka na 2 minuty. Vyjmeme je z pánve a odložíme stranou.
  • 2
    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Zatímco se těstoviny vaří, zahřejeme v hluboké pánvi 15 ml oleje. Vložíme pastu ze sušených rajčat a nakrájená rajčata. Přilijeme 2 sběračky vody, ve které se vaří těstoviny. Za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se omáčka mírně vyvaří. Přisypeme nakrájenou čekanku a dle potřeby osolíme a opepříme. Udržujeme teplé na velmi mírném ohni.
  • 3
    Uvařené těstoviny slijeme a vrátíme do hrnce, vlijeme 15 ml oleje a při střední teplotě promícháme, aby se těstoviny pokryly tenkou vrstvou oleje.
  • 4
    Hotové těstoviny přelijeme omáčkou. Posypeme jarními cibulkami nakrájenými na tenké kroužky a lněnými semínky. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.