Těstoviny se sušenými rajčaty a čekankou
30 min.
Ingredience
- 3lžíceLněné semínko
- 350gramůTěstoviny konzumní
- 45mililitrůOlej olivový
- 2lžíceRajčatová pasta
- 40gramůČekanka
- 5kusůCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 50gramůRajčata sušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi při střední teplotě opražíme dozlatova lněná semínka na 2 minuty. Vyjmeme je z pánve a odložíme stranou.
- 2Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Zatímco se těstoviny vaří, zahřejeme v hluboké pánvi 15 ml oleje. Vložíme pastu ze sušených rajčat a nakrájená rajčata. Přilijeme 2 sběračky vody, ve které se vaří těstoviny. Za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se omáčka mírně vyvaří. Přisypeme nakrájenou čekanku a dle potřeby osolíme a opepříme. Udržujeme teplé na velmi mírném ohni.
- 3Uvařené těstoviny slijeme a vrátíme do hrnce, vlijeme 15 ml oleje a při střední teplotě promícháme, aby se těstoviny pokryly tenkou vrstvou oleje.
- 4Hotové těstoviny přelijeme omáčkou. Posypeme jarními cibulkami nakrájenými na tenké kroužky a lněnými semínky. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.