Těstoviny se sýrovou omáčkou a květákem

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
19 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák opláchneme studenou vodou, rozdělíme na růžičky, které necháme vařit do měkka v osolené vařící vodě, poté scedíme a necháme okapat. Do hrnce s dostatečným množstvím osolené vody dáme vařit těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné.
  • 2
    Pažitku opláchneme studenou vodou, okapanou na jemno nasekáme, Parmezán nastrouháme na jemno.
  • 3
    V nízkém hrnci rozehřejeme za stálého míchání smetanový sýr, k němu přimícháme mléko a uvařený květák.
  • 4
    Uvařené okapané těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je omáčkou s květákem, posypeme nastrouhaným Parmezánem, jemně nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.