Těstoviny se sýrovou omáčkou a květákem
25 min.
Ingredience
- 1kusKvěták
- 300gramůSýr smetanový tavený 45%
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 400gramůTěstoviny konzumní
- 25gramůSýr Parmezán
- 1hrstPažitka
- 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
19 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Květák opláchneme studenou vodou, rozdělíme na růžičky, které necháme vařit do měkka v osolené vařící vodě, poté scedíme a necháme okapat. Do hrnce s dostatečným množstvím osolené vody dáme vařit těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné.
- 2Pažitku opláchneme studenou vodou, okapanou na jemno nasekáme, Parmezán nastrouháme na jemno.
- 3V nízkém hrnci rozehřejeme za stálého míchání smetanový sýr, k němu přimícháme mléko a uvařený květák.
- 4Uvařené okapané těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je omáčkou s květákem, posypeme nastrouhaným Parmezánem, jemně nasekanou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.