Těstoviny se zeleninou a chřestem
50 min.
Ingredience
- 750gramůChřest zelený
- 1kusCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 100gramůCeler řapíkatý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 100gramůSýr Parmezán
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 4litryVoda pitná
- 90gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve nakrájíme chřest tak, že špičky necháme asi 5 cm dlouhé a zbytek nakrájíme na 4cm kousky. Na pánvičce na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev a celer 10 minut. Poté vložíme chřest a opečeme ho na mírném ohni 5 minut. Nakonec vložíme rajčata i se šťávou, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 20 minut. Mezitím v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. Důkladně scedíme a smícháme s omáčkou. Na talíři pak posypeme nastrouhaným parmezánem a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.