Těstoviny Tagliatelle s hráškem
25 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kilogramHrášek
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 600gramůTagliatelle
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůSýr Parmezán
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
959 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
24 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
13 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Hrášky vyloupeme z lusků. Sýr nastrouháme najemno.
- 2V nízkém hrnci rozehřejeme máslo a na mírném ohni v něm za stálého míchání krátce osmažíme hrášky. Pak je zalijeme 1,5 dl smetany a zvolna vaříme, dokud smetana nezačne houstnout. Hrnec odstavíme z ohně.
- 3Těstoviny uvaříme v hrnci s vařící osolenou vodou tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a vrátíme zpátky do hrnce. Přilijeme k nim smetanovou omáčku s hráškem, hrnec dáme zpět na oheň, přidáme do něj zbývající smetanu a většinu nastrouhaného sýra, vše dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí a důkladně promícháme a prohřejeme.
- 4Těstoviny s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbylým sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.