Těstoviny Tagliatelle s hráškem

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
959 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
24 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
13 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrášky vyloupeme z lusků. Sýr nastrouháme najemno.
  • 2
    V nízkém hrnci rozehřejeme máslo a na mírném ohni v něm za stálého míchání krátce osmažíme hrášky. Pak je zalijeme 1,5 dl smetany a zvolna vaříme, dokud smetana nezačne houstnout. Hrnec odstavíme z ohně.
  • 3
    Těstoviny uvaříme v hrnci s vařící osolenou vodou tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a vrátíme zpátky do hrnce. Přilijeme k nim smetanovou omáčku s hráškem, hrnec dáme zpět na oheň, přidáme do něj zbývající smetanu a většinu nastrouhaného sýra, vše dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí a důkladně promícháme a prohřejeme.
  • 4
    Těstoviny s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbylým sýrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.