Těstoviny Tagliatelle s pórkem a pršutem
32 min.
Ingredience
- 675gramůPórek
- 300gramůTěstoviny Tagliatelle
- 5lžicOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceBazalka
- 0,75šálekSýr Parmezán
- 0,75lžičkaSůl
- 8plátkůProsciutto sušené
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5šálekSýr ovčí tvrdý - Pecorino
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
32 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve pokrájíme pórky podélně na centimetr široké proužky a pečlivě je propláchneme. Vaříme je v páře 10 minut doměkka.
- 2Vedle ve velkém hrnci uvaříme ve vroucí osolené vodě (1/2 kávové lžičky soli) tagliatelle asi 10 minut al dente.
- 3Těstoviny scedíme a přidáme do mísy pórek a plátky pršutu nakrájené na centimetrové proužky. Pokapeme olejem a vše promícháme. Posypeme strouhaným ovčím tuhým sýrem pecorino, strouhaným parmezánem a na drobné kousky nakrájenou čerstvou bazalkou. Osolíme, opepříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.