Těstoviny zapečené s kapustou
65 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny flíčky
- 1kusKapusta hlávková
- 1litrVývar zeleninový
- 250gramůUzené maso vařené
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOlej olivový
- 2lžíceTuk
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
940 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
54 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
5 g
Cukr
707 mg
Postup přípravy
- 1Kapustu očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Uzené maso rozkrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme.
- 2Fleky uvaříme v dostatečném množství osolené vody, pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a promícháme se lžící oleje.
- 3V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, krátce na něm osmažíme nakrájenou kapustu, přilijeme polovinu vývaru, opepříme, osolíme a pod pokličkou 15 minut dusíme.
- 4V druhé pánvi na zbylém oleji osmažíme nakrájené uzené maso a cibuli, zaprášíme moukou, přilijeme druhou polovinu vývaru, přimícháme smetanu, přivedeme k varu a přisypeme nastrouhaný sýr.
- 5Zapékací mísu vymažeme tukem, rozprostřeme v ní polovinu uvařených těstovin, pak přidáme směs uzeného masa se sýrem, dušenou kapustu a nahoru zbylou polovinu fleků. Vše zalijeme šťávou z obou pánví a fleky zapékáme ve středně vyhřáté troubě přibližně 15 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.