Tetina polévka
140 min.
Ingredience
- 500gramůSkopová krkovička
- 3litryVoda pitná
- 200gramůJečné kroupy
- 1lžičkaSůl
- 2kusyKarotka
- 1kusCeler řapíkatý
- 2kusyPetržel - nať
- 2kusyBobkový list
- 2kusyCibule
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme skopovou krkovičku, osolíme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme celkem asi dvě hodiny. Asi po hodině přidáme do vývaru kroupy, karotku, řapíkatý celer, cibuli, bobkový list a část petrželové nati.
- 2Po uvaření vývar scedíme, maso obereme od kosti, nakrájíme a vrátíme zpátky do vývaru. Zpátky vrátíme i kroupy a pokrájenou karotku. Posypeme posekanou petrželovou natí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.