Tex-Mex kuře
30 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 280gramůAvokádo
- 2lžíceLimetková šťáva
- 80gramůCibule
- MARINÁDA
- 3lžíceOlej olivový
- 4lžícePomerančová šťáva
- 3gramyKmín římský
- Omáčka
- 500gramůRajčata
- 80gramůCibule
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžíceLimetková šťáva
- 30gramůKoriandr čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůChilli paprička zelená
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
26 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Připravíme marinádu: smícháme olej, pomerančovou šťávu a kmín. Do kuřecích prsíček uděláme několik šikmých zářezů a vložíme je do mělké misky. Marinádou zalijeme kuřecí maso, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat.
- 2Připravíme omáčku: smícháme oloupaná nakrájená rajčata, nasekanou cibuli, olej, limetkovou šťávu, koriandr, česnek, chilli a osolíme.
- 3Z marinády vyjmeme kuřecí maso a 6 minut je z každé strany dozlatova grilujeme 10 cm pod horkým grilem.
- 4Mezitím rozpůlíme, vypeckujeme a oloupeme avokáda. Podélně je nakrájíme na plátky a potřeme limetkovou šťávou.
- 5Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké plátky. Na talířích upravíme plátky avokáda a kuřecího masa, po okrajích je zasypeme nasekanou červenou cibulí. Doprostřed každé porce dáme trochu omáčky, zbytek podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.