Texaské nachos
60 min.
Ingredience
- 100gramůTortilla chips
- 200gramůKrůtí prsa
- 1lžičkaSměs koření na kuře
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50mililitrůSalsa omáčka verde
- 120gramůGouda
- 340gramůKukuřice zlatá v mírně slaném nálevu
- 0,5kusPaprika červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso z krůtích prsíček omyjeme, po osušení pokrájíme na nudličky. Ochutíme směsí koření na drůbež.
- 2Připravíme pánev a rozpálíme olej, na kterém připravené maso osmažíme. Osolíme a opepříme.
- 3Na plech dáme pečící papír a rozložíme tortilla chipsy. Troubu předehřejeme na 220 °C.
- 4Kukuřici necháme v cedníku okapat. Omytou papriku očistíme,nakrájíme na malé kostičky. Spolu s okapanou kukuřicí smícháme, přidáme salsu, promícháme. Krátce prohřejeme, aby se suroviny spojily. Necháme vychladnout.
- 5Osmažené maso a vychladlou směs rozdělíme na připravené tortilla chipsy. Na závěr posypeme sýrem.
- 6Takto připravené chipsy vložíme do středu trouby a krátce zapečeme po dobu 5-10 minut. Podáváme teplé nebo vlažné.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.