Texaský rumpsteak s pikantní salsou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
35 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
966 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Roštěnec omyjeme, očistíme a nakrájíme na 4 silné plátky a pěstí je trošku naklepeme.
  • 2
    V míse smícháme najemno nasekanou chilli papričku, koriandr, sůl, cukr, pepř, dijónskou hořčici a olivový olej. Důkladně promícháme a jednu lžíci odložíme stranou na cibulové kroužky.
  • 3
    Do takto připravené marinády vložíme kousky masa, zakryjeme potravinovou fólií a necháme přes noc marinovat.
  • 4
    Grilovací pánev rozpálíme, maso vyjmeme z marinády a grilujeme.
  • 5
    Cibuli očistíme, nakrájíme na kroužky. Mouku smícháme s jednou lžící směsi koření, které jsme si odložíli stranou a cibulové kroužky v ní obalíme. Poté vložíme do fritovacího hrnce a asi 5 minut fritujeme.
  • 6
    Na připravené talíře servírujeme grilované rumpsteaky, sypeme fritovanými cibulovými kroužky a podáváme s pikantní chilli salsou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.