Texaský rumpsteak s pikantní salsou
35 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyCibule
- 200mililitrůSalsa mexicana
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
35 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
966 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Roštěnec omyjeme, očistíme a nakrájíme na 4 silné plátky a pěstí je trošku naklepeme.
- 2V míse smícháme najemno nasekanou chilli papričku, koriandr, sůl, cukr, pepř, dijónskou hořčici a olivový olej. Důkladně promícháme a jednu lžíci odložíme stranou na cibulové kroužky.
- 3Do takto připravené marinády vložíme kousky masa, zakryjeme potravinovou fólií a necháme přes noc marinovat.
- 4Grilovací pánev rozpálíme, maso vyjmeme z marinády a grilujeme.
- 5Cibuli očistíme, nakrájíme na kroužky. Mouku smícháme s jednou lžící směsi koření, které jsme si odložíli stranou a cibulové kroužky v ní obalíme. Poté vložíme do fritovacího hrnce a asi 5 minut fritujeme.
- 6Na připravené talíře servírujeme grilované rumpsteaky, sypeme fritovanými cibulovými kroužky a podáváme s pikantní chilli salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.