Thajská kuřecí křídla se zeleninovou rýží

60 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1237 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
75 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá a osušená kuřecí křidélka okořeníme grilovacím kořením a nadrceným pepřem. Zalijeme olejem a necháme chvíli odležet.
  • 2
    Z medu, zázvoru, nasekaného koriandru, pepře, sójové omáčky, kečupu a oloupaného, nastrouhaného česneku připravíme marinádu.
  • 3
    Křídla rozložíme na plech s okrajem a za stálého přelévání marinádou pečeme v troubě při 210 stupních Celsia doměkka a dozlatova.
  • 4
    Zeleninová rýže: Na oleji opečeme očištěnou, nadrobno nakrájenou papriku s hráškem a promícháme s vařenou rýží.
  • 5
    Upečená křídla upravíme na talíře a podáváme se zeleninovou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.