Thajská kuřecí křídla se zeleninovou rýží
60 min.
Ingredience
- zeleninová rýže
- 400gramůRýže dušená
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusPaprika červená
- 100gramůHrášek mražený
- 1lžičkaKoření grilovací
- 2lžíceMed včelí
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 100gramůKečup
- 1špetkaZázvor mletý
- 1lžičkaPepř 4 barev
- 12kusůKuřecí křídla
- 4stroužkyČesnek
- 0,5šálekOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1237 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
75 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená kuřecí křidélka okořeníme grilovacím kořením a nadrceným pepřem. Zalijeme olejem a necháme chvíli odležet.
- 2Z medu, zázvoru, nasekaného koriandru, pepře, sójové omáčky, kečupu a oloupaného, nastrouhaného česneku připravíme marinádu.
- 3Křídla rozložíme na plech s okrajem a za stálého přelévání marinádou pečeme v troubě při 210 stupních Celsia doměkka a dozlatova.
- 4Zeleninová rýže: Na oleji opečeme očištěnou, nadrobno nakrájenou papriku s hráškem a promícháme s vařenou rýží.
- 5Upečená křídla upravíme na talíře a podáváme se zeleninovou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.