Thajská nudlová polévka Sukiyaki
35 min.
Ingredience
- 6decilitrůVývar drůbeží
- 40gramůNudle skleněné
- 1litrVoda pitná
- 80gramůKuřecí prsa
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůZelí čínské
- 20gramůCeler řapíkatý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůOmáčka sójová
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
13 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
320 mg
Cukr
771 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce s teplou vodou namočíme skleněné nudle na 5 minut, aby byly měkké. Potom je scedíme a necháme okapat. Vejce rozklepneme do misky, rozkvedláme je, přidáme kuřecí prsa nakrájená na tenké nudličky a omáčku Sukiyaki a dobře promícháme. Drůbeží vývar nalijeme do hrnce, přivedeme k varu a do vřícího vývaru vložíme masovou směs. Všechno spolu na mírném ohni povaříme přibližně 15-20 minut. Hotovou polévku stáhneme z ohně.
- 2Na dno polévkové misky rozdělíme okapané skleněné nudle, zalijeme je horkou polévkou. Každou porci poté ozdobíme listy řapíkatého celeru, nakrájeným čínským zelí a hotovou polévku zaneseme na stůl, na kterém nesmí chybět sůl a pepř na dochucení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.