Thajská restovaná zelenina s praženými semínky
25 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceSezam - semena
- 2lžíceSlunečnice - semena
- 2lžíceDýňová semínka
- 2stroužkyČesnek
- 1kusZázvor celý
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyCuketa
- 100gramůHlíva ústřičná
- 150gramůŠpenát listový čerstvý
- 1hrstMáta
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceCukr třtinový
- 2lžíceOcet rýžový
- 4lžíceFazolová černá omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ve woku rozpálíme olej, nasypeme všechna semínka a na středním ohni smažíme cca 1 minutu za stálého protřepávání pánví. Přidáme nadrobno pokrájený česnek a nastrouhaný zázvor a stejným způsobem smažíme dozlatova.
- 2Poté vložíme na stejné nudličky nakrájenou mrkev a cuketu, na kousky natrhanou hlívu a za stálého míchání cca 5 min osmahneme. Zelenina musí být křehká. Přidáme nahrubo nasekaný špenát a nasekanou mátu a cca 1 minutu prohřejeme. Na závěr vmícháme omáčku z černých fazolí, sójovou omáčku, dochutíme cukrem a octem. Mícháme cca 1-2 minuty, až se vše promísí a prohřeje.
- 3Hotovu směs rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.