Thajská smažená rýže s vepřovým masem a zeleninou
40 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1lžíceČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 1kilogramRýže dušená
- 1lžíceOmáčka sójová
- 4kusyCibulka jarní
- 2kusyChilli paprička
- 1kusLimetka
- 600gramůVepřové maso libové
- 2lžíceOmáčka rybí
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
23 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve woku rozpálíme olej a necháme na něm cca 2 minuty zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Vložíme na kostičky pokrájené maso a za stálého míchání restujeme dohněda. Poté vlijeme rozšlehaná vejce a mícháme, až se z nich vytvoří hrudky. Přidáme uvařenou rýži a důkladně ji obalíme ve směsi.
- 2Přidáme rybí a sójovou omáčku, dochutíme cukrem a za stálého míchání ještě chvíli smažíme, až se směs prohřeje.
- 3Hotovou rozdělíme do vyhřátých misek, dozdobíme nadrobno nasekanou jarní cibulkou a chilli papričkami, doplníme měsíčky limetky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.