Thajské bramborové karbanátky
60 min.
Ingredience
- Omáčka
- 1kusOkurka salátová
- 2lžičkyMed včelí
- 1lžičkaOcet vinný červený
- 1lžičkaOmáčka sojová světlá
- 1špetkaChilli koření mleté
- 450gramůBrambory
- 180gramůKrabí maso mražené
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžičkaOmáčka sojová světlá
- 4lžičkyLimetková šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř 4 barev
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ke karbanátkům budeme podávat studenou okurkovou omáčku a tu připravíme jako první.
- 2Do misky nastrouháme oloupanou salátovou okurku, přidáme med, vinný ocet, sójovou omáčku, sůl a chilli koření. Vše důkladně smícháme. Hotovou omáčku dáme do chladu.
- 3Na kostičky nakrájené brambory uvaříme ve slaném nálevu, vodu slijeme, brambory necháme okapat. Ještě teplé brambory rozmačkáme v misce, smícháme s bílým krabím masem, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, sojovou omáčkou, limetkovou šťávou a moukou. Těsto osolíme a opepříme.
- 4Z připraveného těsta vytvarujeme karbanátky a ty smažíme
- 5v pánvi s rozpáleným olejem.
- 6Po obou stranách dozlatova upečené karbanátky podáváme na předehřátých talířích a ozdobené kousky jarní cibulky. Doplníme studenou okurkovou omáčkou.
- 7
- 8
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.