Thajské bramborové karbanátky

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ke karbanátkům budeme podávat studenou okurkovou omáčku a tu připravíme jako první.
  • 2
    Do misky nastrouháme oloupanou salátovou okurku, přidáme med, vinný ocet, sójovou omáčku, sůl a chilli koření. Vše důkladně smícháme. Hotovou omáčku dáme do chladu.
  • 3
    Na kostičky nakrájené brambory uvaříme ve slaném nálevu, vodu slijeme, brambory necháme okapat. Ještě teplé brambory rozmačkáme v misce, smícháme s bílým krabím masem, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, sojovou omáčkou, limetkovou šťávou a moukou. Těsto osolíme a opepříme.
  • 4
    Z připraveného těsta vytvarujeme karbanátky a ty smažíme
  • 5
    v pánvi s rozpáleným olejem.
  • 6
    Po obou stranách dozlatova upečené karbanátky podáváme na předehřátých talířích a ozdobené kousky jarní cibulky. Doplníme studenou okurkovou omáčkou.
  • 7
  • 8

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.