Thajské dušené kuře s jasmínovou rýží
50 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej rostlinný
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaGaram masala
- 2lžičkySůl
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 350gramůRýže jasmínová
- 1200gramůKuře
- 700mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
38 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
42 mg
Postup přípravy
- 1Kuře vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na menší kousky. Rýži propláchneme ve vodě, necháme okapat, ve woku rozpálíme olej a na mírném ohni osmahneme do zlatova nadrobno nasekaný česnek. Vložíme maso, zesílíme plamen a po všech stranách orestujeme do hněda. Vmícháme garam masalu, maso v koření důkladně obalíme. Přidáme rýži, ochutíme solí a promícháme.
- 2Následně zalijeme vývarem, zakryjeme a přivedeme k varu. Na mírném ohni zvolna povaříme 10 minut (do změknutí rýže). Odstavíme a necháme přibližně 10 minut odpočinout.
- 3Směs načechráme vidličkou, rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou natí koriandru a ihned teplou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.