Thajské dušené kuře s jasmínovou rýží

50 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
38 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
42 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na menší kousky. Rýži propláchneme ve vodě, necháme okapat, ve woku rozpálíme olej a na mírném ohni osmahneme do zlatova nadrobno nasekaný česnek. Vložíme maso, zesílíme plamen a po všech stranách orestujeme do hněda. Vmícháme garam masalu, maso v koření důkladně obalíme. Přidáme rýži, ochutíme solí a promícháme.
  • 2
    Následně zalijeme vývarem, zakryjeme a přivedeme k varu. Na mírném ohni zvolna povaříme 10 minut (do změknutí rýže). Odstavíme a necháme přibližně 10 minut odpočinout.
  • 3
    Směs načechráme vidličkou, rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou natí koriandru a ihned teplou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.