Thajské hadí fazole s tofu a arašídy
35 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 200gramůSýr sójový - Tofu
- 2kusyŠalotka
- 200mililitrůKokosové mléko
- 115gramůOřechy burské pražené
- 1kusLimetka
- 2lžičkyCukr třtinový
- 4lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaChilli papričky - vločky
- 1špetkaSůl
- 500gramůFazole červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
15 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu vodu se špetkou soli, přidáme na tenké plátky pokrájené fazole a necháme spařit cca 1/2 minuty. Ihned slijeme, propláchneme studenou vodou, scedíme a nasypeme do servírovací mísy.
- 2Kastrol vypláchneme, vlijeme do něj kokosové mléko, přidáme na kostičky nakrájené tofu a na plátky pokrájenou šalotku. Za stálého míchání zvolna zahříváme, až se sýr začne drolit.
- 3Poté přidáme nahrubo nasekané arašídy, šťávu vymačkanou z limety, cukr, sójovou omáčku a chilli vločky. Prohříváme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí.
- 4Hotovou omáčkou přelijeme připravené fazole, promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.