Thajské krabí maso s tofu a kukuřicí
35 min.
Ingredience
- 250gramůSýr sójový - Tofu
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
- 115gramůKrabí maso mražené
- 130gramůKlasy kukuřičné mražené
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1kusLimetka
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceOmáčka rybí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
18 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Tofu pokrájíme na kostičky o velikosti cca 1cm. Ve woku rozpálíme olej a tofu na něm za stálého míchání dozlatova osmahneme. Vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme stranou. V oleji orestujeme dozlatova nadrobno nakrájený česnek. Přidáme krabí maso, na poloviny rozkrojené kukuřičné klasy, nasekanou jarní cibulku a najemno nakrájené chilli papričky bez semínek. Vmícháme sójovou a rybí omáčku, cukr a připravené tofu. Krátce osmahneme do zhnědnutí. Mezitím stále mícháme. Nakonec zakápneme šťávou vymačkanou z limetky, směs rozdělíme do vyhřátých misek, dozdobíme nadrobno nasekanou natí koriandru a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.