Thajské krevety
15 min.
Ingredience
- 600gramůKrevety tygří
- 1lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyZázvor mletý
- 1lžičkaKmín římský
- 1kusChilli paprička
- 2lžičkyOmáčka rybí
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5hrstCitronová tráva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
3 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
805 mg
Postup přípravy
- 1Do misky dáme očištěné krevety (bez hlav, krunýře, ale s ocáskem), přidáme k nim marinádu.
- 2Marinádu vytvoříme z 1 velké čerstvé chilli papričky bez semen, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžiček thajské rybí omáčky nebo sójové omáčky, 2 velkých stroužků česneku, 2 lžiček mletého zázvoru, 1 lžičky římského kmínu a soli. Po 5 minutách krevety napícháme na kovové jehlice a položíme na stonky citronové trávy do středu grilu. Marinované krevety grilujeme z každé strany 2-3 minuty až zrůžoví a zezlátnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.