Thajské krevety

15 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
3 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
805 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky dáme očištěné krevety (bez hlav, krunýře, ale s ocáskem), přidáme k nim marinádu.
  • 2
    Marinádu vytvoříme z 1 velké čerstvé chilli papričky bez semen, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžiček thajské rybí omáčky nebo sójové omáčky, 2 velkých stroužků česneku, 2 lžiček mletého zázvoru, 1 lžičky římského kmínu a soli. Po 5 minutách krevety napícháme na kovové jehlice a položíme na stonky citronové trávy do středu grilu. Marinované krevety grilujeme z každé strany 2-3 minuty až zrůžoví a zezlátnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.