Thajské nudle s krevetami a jarní cibulkou
40 min.
Ingredience
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusChilli paprička
- 3stroužkyČesnek
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceCukr třtinový
- 1kusLimetka
- 3lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceSezamový olej BIO
- 1lžíceZázvor mletý
- 8kusůCibulka jarní
- 1kusPaprika červená
- 85gramůvodní kaštan
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 1lžíceOmáčka sójová
- 150gramůNudle vaječné
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
6 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
9 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Jeden stroužek utřeme, zbylé dva nakrájíme na plátky.
- 2Nudle uvaříme podle návodu.
- 3Chilli papričku bez semínek dáme do mixéru spolu s utřeným česnekem a polovinou koriandru. Přidáme i cukr a šťávu z poloviny limetky a rybí omáčku. Vše rozmixujeme dohladka.
- 4Tuto směs nalijeme na krevety.
- 5Na jedné lžíci oleje smažíme zázvor a jarní cibulky. Po jedné minutě přidáme červenou papriku nakrájenou na plátky. Poté přidáme na plátky nakrájené vodní kaštany a fazolky a promícháme. Zalijeme sójovou omáčkou a přidáme i pepř.
- 6Na zbylé lžíci oleje smažíme krevety asi 2 minuty dorůžova, zalijeme je marinádou. Po minutě odstavíme, zasypeme zbylým koriandrem.
- 7Nudle přimícháme s cibulkovou směsí a nahoru naaranžujeme krevety s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.