Thajské sladkokyselé vepřové s ananasem
55 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 4stroužkyČesnek
- 1kusCibule červená
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusPaprika červená
- 1kusCibulka jarní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kusůRajčata Cherry
- 400gramůVepřové maso libové
- 2lžíceOmáčka rybí
- 115gramůAnanas
- 0,5kusOkurka salátová
- Na dozdobení
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1kusCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maso před zpracováním necháme alespoň 30 minut ztuhnout v mrazáku, poté jej nakrájíme na tenké proužky.
- 2Ve woku rozpálíme olej a osmahneme na něm dozlatova na tenké plátky pokrájený česnek. Vložíme maso a za stálého míchání restujeme 4-5 minut. Přidáme plátky cibule, rybí omáčku, cukr a opepříme dle chuti. Promícháme a cca 3-4 minuty prohřejeme.
- 3Nakonec vmícháme na kostičky nakrájenou papriku bez semínek, na plátky pokrájenou okurku, měsíčky cherry rajčátek, kousky ananasu a jarní cibulky a za stálého míchání cca 3-4 minuty osmahneme.
- 4Hotovou směs přemístíme do servírovací mísy, dozdobíme snítkami koriandru, nadrobno nasekanou jarní cibulkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.