Thajské vepřové nudličky
50 min.
Ingredience
- 10gramůSolamyl - bramborový škrob
- 600gramůVepřová plec
- 700mililitrůLečo sterilované
- 60gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceCukr krupice
- 40mililitrůOlej olivový
- 1kusMasox
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1špetkaSůl
- 4gramyPažitka
- 30mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
43 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
280 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na tenké nudličky. Solamyl smícháme s vejci, vodou a solí. Dobře promícháme a maso ve směsi obalíme. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Pažitku omyjeme a nasekáme nadrobno.
- 2Olej rozpálíme a maso na něm osmahneme po dobu 4 minut, poté přidáme cibuli a smažíme další 2 minuty. Přimícháme lečo, masox a cukr. Přiklopené dusíme do změknutí. Na závěr dosolíme, dochutíme chilli kořením a sekanou pažitkou. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.