Thajské zelené kuřecí karí
27 min.
Ingredience
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceOlej olivový
- 4lžičkyKari pasta
- 500gramůKuřecí prsa
- 400mililitrůMléko kokosové
- 175gramůŽampiony čerstvé
- 6kusůCibulka jarní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
27 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme kari pastu a promícháme. Vložíme omyté, na kousky nakrájené kuřecí maso a smažíme je po všech stranách asi 2 minuty.
- 2Do pánve vlijeme sojovou omáčku a kokosové mléko. Uvedeme do varu, snížíme příkon tepla a vmícháme očištěné, nakrájené žampiony spolu s větší částí na kolečka nakrájené cibulky. Osolíme, opepříme a vše zvolna povaříme ještě 8-10 minut.
- 3Kuřecí karí podáváme horké, ozdobené zbylou cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
út 4. 3. 2014
Dobrá rychlá večeře v týdnu. Určitě vyzkouším