Thajský rýžový salát a avokádem
50 min.
Ingredience
- 350gramůRýže dušená
- 1kusHruška asijská nashi
- 1kusAvokádo
- 0,5kusCitronová tráva
- 2lžíceChilli omáčka
- 1kusChilli paprička
- 100gramůMandle
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 1lžíceBazalka
- 50gramůKrevety sušené
- Dresink
- 300mililitrůVoda pitná
- 2lžičkyKrevetová pasta
- 1lžíceCukr třtinový
- 2kusyLimetka kafrová
- 0,5kusCitronová tráva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Dresink: vlijeme do hrnce vodu, přidáme krevetovou pastu, cukr, natrhané limetkové listy a na plátky nakrájenou citronovou trávu. Zvolna zahříváme, mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu, na mírném ohni povaříme přibližně 5 minut. Poté přes síto scedíme do misky a necháme vychladnout.
- 2Dušenou rýži vsypeme do salátové mísy, přidáme rozkrájenou asijskou hrušku bez jádřinců, nadrobno nasekané sušené krevety, oloupané avokádo (nakrájené na kostky), na kostičky pokrájenou okurku, nasekanou citronovou trávu a chilli omáčku. Vše důkladně promícháme.
- 3Poté přisypeme na tenké plátky pokrájenou chilli papričku bez semínek, nasekané pražené mandle a nadrobno rozkrájenou korinadrovnou nať. Opět promícháme, dozdobíme lístky bazalky a podáváme. Dresink servírujeme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.