Thajský rýžový salát a avokádem

50 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dresink: vlijeme do hrnce vodu, přidáme krevetovou pastu, cukr, natrhané limetkové listy a na plátky nakrájenou citronovou trávu. Zvolna zahříváme, mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu, na mírném ohni povaříme přibližně 5 minut. Poté přes síto scedíme do misky a necháme vychladnout.
  • 2
    Dušenou rýži vsypeme do salátové mísy, přidáme rozkrájenou asijskou hrušku bez jádřinců, nadrobno nasekané sušené krevety, oloupané avokádo (nakrájené na kostky), na kostičky pokrájenou okurku, nasekanou citronovou trávu a chilli omáčku. Vše důkladně promícháme.
  • 3
    Poté přisypeme na tenké plátky pokrájenou chilli papričku bez semínek, nasekané pražené mandle a nadrobno rozkrájenou korinadrovnou nať. Opět promícháme, dozdobíme lístky bazalky a podáváme. Dresink servírujeme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.