Thajský zeleninový mix s kuřetem
50 min.
Ingredience
- 200gramůKuřecí maso grilované
- 20gramůCitronela
- 1kusChilli paprička
- 80mililitrůLimetková šťáva
- 2gramyZázvor celý
- 10gramůCukr třtinový
- 40mililitrůOcet rýžový
- 100mililitrůVoda pitná
- 10gramůMouka kukuřičná
- 50gramůNudle rýžové
- 50gramůPaprika červená
- 50gramůCuketa
- 50gramůHrášek
- 50gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 50gramůZelí čínské
- 50gramůBrokolice
- 6gramůSůl
- 80gramůKoriandr čerstvý
- 50gramůMrkev kořen
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
2 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme kukuřičnou omáčku. V hrnci smícháme nakrájenou citronelu, chilli papričku, 3 lžíce limetkové šťávy, kousek zázvoru, cukr, vinný ocet, pomalu zahříváme. Mezitím smícháme dohladka 100 ml vody a kukuřičnou mouku a pozvolna přiléváme k ostatním surovinám. Za stálého míchání vaříme podobně jako bešamel, dokud omáčka nezhoustne. Odstavíme a necháme vychladnout.
- 2Rýžové nudle uvaříme podle návodu, propláchneme studenou vodou, necháme okapat. Mezitím nakrájíme všechnu zeleninu a grilované kuřecí maso na malé kousky a vhodíme do mísy. Přidáme nudle, osolíme a důkladně promícháme. Nakonec zalijeme omáčkou, promícháme a dáme do lednice aspoň na hodinu vychladit. Před podáváním posypeme nasekaným koriandrem a pokapeme limetkovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.