Tian z tresky se zeleninou
60 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 500gramůTreska aljašská
- 300gramůCuketa
- 200gramůRajčata
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 60mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 100gramůMrkev kořen
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 5lžicOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
24 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme je na kostičky. Cukety omyjeme a polovinu jich pokrájíme na tyčinky a zbytek na kolečka. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kolečka. Mrkve pokrájíme na tyčinky.
- 2Bylinky nasekáme. Omyjeme plátky tresky, osušíme je a pokrájíme na kousky. Dáme je do mísy, posypeme je nasekanými aromatickými bylinkami, přilijeme citronovou šťávu a vše promícháme. Rozehřejeme pánev na pečení, nasypeme do ní kolečka cuket a pár minut je po obou stranách opékáme. V nepřilnavé pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, smažíme na něm 2-3 minuty kusy scezené tresky a nakonec je osolíme a opepříme.
- 3Vytřeme dno pekáče trochou oleje a dáme do něho čtyři kruhové formičky o průměru 8-10 cm. Do každé dáme vrstvu opečených koleček cuket, na ně vrstvu rajčat, osolíme je a opepříme, zalijeme trochou oleje a navrch dáme kusy tresky. Stejným způsobem tvoříme další vrstvy a skončíme vrstvou s kolečky cuket. Zalijeme zbývajícím olejem a pekáč dáme na 7-8 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
- 4Mezitím obalíme v mouce tyčinky cuket a mrkve a kroužky cibule, přebytečnou mouku z nich setřeseme a osmažíme je v dostatečném množství rozehřátého slunečnicového oleje. Vybíráme je děrovanou lžící, klademe na savý kuchyňský papír a nakonec je osolíme a opepříme. Hotový „tian“ podáváme horký společně s křupavou osmaženou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.