Ticinská rajčata
35 min.
Ingredience
- 1kilogramRajčata
- 4kusyVejce slepičí
- 1,6decilitryVoda pitná
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 200gramůSlanina vepřová
- 60gramůCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
46 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omytá velká rajčata seřízneme, vršky odložíme a dužninu opatrně vydlabeme a dáme do mísy. Do mísy přidáme vejce, vodu, osolíme, opepříme a z této směsi na másle usmažíme míchaná vejce. Směsí naplníme rajčata, poklademe plátkem slaniny a sýra a vložíme do pekáče.
- 2Pečeme 15 minut ve středně vyhřáté troubě, podáváme posypané kolečky jarní cibulky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.