Ticinská sýrová omeleta
30 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 300gramůSýr ementálského typu
- 1kusCibule
- 4kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
994 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
84 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozkvedláme se solí a pepřem a k tomu vmícháme nastrouhaný sýr. Na rozehřátém másle usmažíme postupně jednotlivé omelety, které při smažení neobracíme, ale pouze lehce natřásáme na pánvi, až je každá omeleta zespodu osmažená dorůžova.
- 2Mezitím zvlášť podusíme na pánvi nadrobno nakrájenou cibuli s oloupanými rajčaty a horkou směsí potřeme omelety. Ty pak přeložíme na poloviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.