Ticinské rizoto
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 300gramůRýže loupaná
- 3decilitryVíno červené
- 1litrVývar zeleninový
- 40gramůMáslo bylinkové
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 50mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
31 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme vínem, vroucím bujonem a rajčatovým protlakem, promícháme a zakryté necháme na mírném ohni dusit doměkka asi 15 minut. Před podáváním vmícháme bylinkové máslo a strouhaný sýr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.